Metselaar

Jij bouwt
de hoogte in!

Metselaar

Bij de opleiding Metselaar leer jij de technieken waarmee je de mooiste muren metselt. Kaarsrechte muren, maar ook anderen vormen, zoals een mooie boog bijvoorbeeld. Je leert zorgvuldig werken en hoe je de opdrachten van je voorman uitvoert.

Je leert hoe je cement maakt en hoe je stenen het best kunt plaatsen om mooie en solide muren te maken. Daar komt meer bij kijken dan je misschien denkt, zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende soorten stenen, manieren om stenen te stapelen en hulpmiddelen. Je leert lekker veel met je handen werken, maar je krijgt ook de nodige theorie. Zo volg je ook lessen in Nederlands en rekenen, zodat je een goede basis hebt.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

• diploma vmbo basis of kader
  • diploma entreeopleiding

• Horst - Gebr. Van Doornelaan 63

Ongeveer €600,- (Bol en bbl). Voor bol extra €100,- voor gereedschappen etc.

Doorzettingsvermogen
Fit en gezond

Je werkt samen met je collega’s op veel verschillende plekken. In de nieuwbouw, of juist als metselaar van restauratiewerk. Je metselt van alles: van rechte, strakke muren die klaar zijn om te stuken, tot mooie bogen waarbij het metselwerk zichtbaar blijft. Je kunt voegen en lijmen en zorgt voor een mooie afwerking. Een voorman heeft de leiding over jullie ploeg, maar je werkt eigenlijk heel zelfstandig. Je bent veel in de buitenlucht, dus het is maar goed dat jij geen koukleum bent!

Startsalaris tussen de € 1.600,- en €1.700,- bruto per maand