Allround Metselaar

Jij gaat het maken in de bouw

Allround Metselaar

Met het diploma Allround Metselaar op zak kun je aan de slag in de nieuwbouw of renovatie. Tijdens de opleiding leer je alles over materialen en technieken om mooi metselwerk te maken. Ook leren we je hoe je een ploeg aanstuurt. Vind je het leuk om mensen te begeleiden en aan te sturen? Studeer dan door om leidinggevende te worden.

Bij de opleiding Allround Metselaar leer je niet alleen metselen en lijmen, maar ook hoe je bijzonder metselwerk maakt, zoals boogjes en vlechtingen. Ook het stellen en repareren van muren is onderdeel van de opleiding. Net als alles over verschillende steensoorten, lijmen en species. Daarnaast leer je planningen maken en het aansturen van een team.

Nederlands, Engels en rekenen zitten ook in je vakkenpakket. Daarnaast volg je zoals bij alle opleidingen een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

• diploma vmbo kader
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

• Horst - Gebr. Van Doornelaan 63

Ongeveer €600,-
Exclusief aanschaf laptop.

Goede leider
Technisch inzicht
Zelfstandig

Als metselaar ben je graag in de buitenlucht. Lekker met je handen werken en mooie dingen maken. Je herstelt bijvoorbeeld het voeg- en metselwerk van een monument, zodat het weer vele jaren meekan. Hierbij profiteer je van je ruimtelijk inzicht, creativiteit en handigheid.

Voor renovatie van woningen of gewone gebouwen en nieuwbouw draai jij ook je hand niet om. Je metselt, lijmt en voegt het allemaal. Meestal werk je samen met een collega of in een team, onder verantwoordelijkheid van een voorman. Na wat jaartjes ervaring ben jij misschien die voorman wel! Omdat je op verschillende plaatsen werkt, is je baan lekker afwisselend.

Startsalaris tussen de € 1.700,- en €1.800,- bruto per maand

• Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.