Allround Metselaar

Jij gaat het maken in de bouw

Allround Metselaar

Met het diploma Allround Metselaar op zak kun je aan de slag in de nieuwbouw of renovatie. Tijdens de opleiding leer je alles over materialen en technieken om mooi metselwerk te maken. Ook leren we je hoe je een ploeg aanstuurt. Vind je het leuk om mensen te begeleiden en aan te sturen? Studeer dan door om leidinggevende te worden.

Opleiding

Bij de opleiding Allround Metselaar leer je niet alleen metselen en lijmen, maar ook hoe je bijzonder metselwerk maakt, zoals boogjes en vlechtingen. Ook het stellen en repareren van muren is onderdeel van de opleiding. Net als alles over verschillende steensoorten, lijmen en species. Daarnaast leer je planningen maken en het aansturen van een team.

Nederlands, Engels en rekenen zitten ook in je vakkenpakket. Daarnaast volg je zoals bij alle opleidingen een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Op de locatie in Horst werken we samen met Bouwmensen Limburg.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
  • Horst - Gebr. Van Doornelaan 63 (BOL en BBL)
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
  • BBL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Over jou

Goede leider
Goede leider
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Ruimtelijk inzicht
Ruimtelijk inzicht
Technisch inzicht
Technisch inzicht
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

Als metselaar ben je graag in de buitenlucht. Lekker met je handen werken en mooie dingen maken. Je herstelt bijvoorbeeld het voeg- en metselwerk van een monument, zodat het weer vele jaren meekan. Hierbij profiteer je van je ruimtelijk inzicht, creativiteit en handigheid.

Voor renovatie van woningen of gewone gebouwen en nieuwbouw draai jij ook je hand niet om. Je metselt, lijmt en voegt het allemaal. Meestal werk je samen met een collega of in een team, onder verantwoordelijkheid van een voorman. Na wat jaartjes ervaring ben jij misschien die voorman wel! Omdat je op verschillende plaatsen werkt, is je baan lekker afwisselend.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.800,- en € 2.500,- bruto per maand