Timmerman

Jij bent handig
met hout!

Timmerman

Ben jij handig met hout? Ontwikkel je talenten bij de opleiding Timmerman. Je leert onder andere kozijnen afstellen, dakwerk maken en deuren monteren. Constructiewerkzaamheden kom je ook tegen tijdens de opleiding, net als het werken met machines. Vooral veel doen dus!

Je leert op allerlei manieren met hout werken. Bijvoorbeeld het repareren van een dakconstructie, het bouwen van een trap en het plaatsen van kozijnen en ramen. Allemaal praktische lessen waarbij jouw ruimtelijk inzicht goed tot zijn recht komt. Bij de opleiding horen ook theorievakken. Je leert bijvoorbeeld over verschillende houtsoorten en diverse gereedschappen en materialen die je in het timmermansvak gebruikt. Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je ook les in taal en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

• diploma vmbo basis of kader
  • diploma entreeopleiding

• Horst - Gebr. Van Doornelaan 63

Ongeveer €800,-. Bij de bol-opleiding ook nog €100,- voor gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Creatief
Visueel ingesteld

Als timmerman ben je veel op pad. Je kunt voor particulieren werken, maar ook voor zakelijke klanten. Zo kom je overal: bij mensen thuis, in kantoorgebouwen of in de openbare ruimte. Je maakt de mooiste dingen van hout en herstelt oude constructies weer in ere. Je werkt mee aan de meest afwisselende projecten. De ene dag plaats je nieuwe kozijnen in een wijk in aanbouw, de andere dag help je met de restauratie van een historisch pand. Vaak werk je samen in een team met andere vakmensen, zoals schilders, dakdekkers of afbouwers. Jouw werk vormt voor hen de basis. Je snapt hoe belangrijk het is dat die goed is! Gelukkig is dat aan jou wel besteed: jij wordt blij van écht mooi vakwerk!

Startsalaris tussen de € 1.400,- en € 1.850,- bruto per maand