Entreeopleiding Bouwen, Wonen en Onderhoud

Jij werkt graag
met je handen

Entreeopleiding Bouwen, Wonen en Onderhoud

Met een diploma van een entreeopleiding kun je aan de slag als assistent, maar ook doorstromen naar mbo niveau 2. Als je de richting Assistent Bouwen, Wonen en Onderhoud kiest, leg je de perfecte basis voor bijvoorbeeld een opleiding als Metselaar, Timmerman of Schilder.

Tijdens je opleiding leer je om te gaan met verschillende materialen, gereedschappen en machines. Een belangrijk onderdeel hiervan is veiligheid. Je eigen veiligheid én die van je werkomgeving. Na deze Entreeopleiding kun je eenvoudige metingen uitvoeren, heb je kennis van milieu en afvalscheiding en ben je de perfecte assistent voor een vakman.

Op school krijg je vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze zijn heel belangrijk om door te stromen naar mbo-niveau 2. Je praktijkopdrachten doe je op je werk. Na 4 maanden krijg je een studieadvies. We kijken dan naar je studieresultaten, inzet en gedrag om te bepalen of dit de opleiding voor jou is of niet. Zit je niet op je plek? Je trajectbegeleider helpt dan zoeken naar een andere opleiding. Dat is namelijk het mooie van Gilde Entree Onderwijs: je krijgt goede begeleiding en hulp bij je keuzes. Naast je verplichte vakken kies je zelf ook vakken uit: je keuzedelen. Hiermee kun je nog meer leren over bouw, wonen of onderhoud, of juist iets heel anders.

Toelatingseisen

• Je voldoet niet aan de vooropleidingseisen van een mbo niveau 2, 3 of 4 opleiding
  • Je bent op 1 augustus, dus vóór het begin van je schooljaar, 16 jaar of ouder

• Weert - Drakesteyn 5

Ongeveer €300,- voor het eerste leerjaar.

Behulpzaam
Creatief
Teamspeler
Technisch inzicht

Praktijk
in beeld

• 60% Uitvoeren werk in de bouw
  • 20% Werkzaamheden voorbereiden
  • 20% Opruimen werkplek

Als je meteen aan het werk gaat, help je bij werkzaamheden in de bouw of in de hout- en meubelbranche. Je werkt volop buiten. Hier help je andere vakmannen bij hun taken. Je brengt materialen naar ze toe, geeft ze de juiste gereedschappen aan en zorgt dat de werkplaats of werkruimte bij de klant netjes opgeruimd blijft. Je kunt ook doorstromen naar een niveau-2-opleiding, zoals Metselaar of Timmerman.

Startsalaris tussen de € 1.100,- en € 1.600,-
school

• Wij snappen dat je veel beter dingen leert door ze vooral te doen. Daarom bestaat het grootste deel van het jaar uit praktijkleren. We werken samen met grote bedrijven zoals Albert Heijn. Binnen deze bedrijven ga je aan de slag om zo het vak te leren.

• Ga je bij Gilde Opleidingen een opleiding volgen en heb je moeite met de Nederlandse taal? Dan kun je bijvoorbeeld in de zomervakantie meedoen aan de Zomerschool. Wil je meer info? Vul dan dit formulier in en stuur het naar talentenonderwijs@rocgilde.nl. Zet in de onderwerpregel ‘Gilde Taalschool’.