Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Middenkaderfunctionaris Infra

Jij bent de schakel

Middenkaderfunctionaris Infra

Je bent als middenkaderfunctionaris infra betrokken bij de bouw en het onderhoud van veel verschillende infrawerken. Tijdens de opleiding leer je alles over infratechniek. De nadruk ligt op de voorbereiding. Je leert ontwerpen en 3D-tekenen. Daarnaast leer je hoe je ontwerpen uitwerkt, de uitvoering voorbereidt en projecten uitvoert.

Opleiding

Het 1e leerjaar krijg je les in zowel bouw als infra, zodat je ontdekt welke richting het beste bij jou past. Kies je voor infra? Dan leer je hoe je infrastructuren ontwerpt en hoe je de voorbereiding en uitvoering regelt. Ook maak je tekeningen en kostenberekeningen en werk je constructies uit. Klanten adviseren en collega’s aansturen, horen straks bij je taken. Geen zorgen! Wij leren je de fijne kneepjes van communicatie en advies. Je werkt veel in projectgroepen. Een mooie combinatie van zelfstandig studeren en samenwerken. De 1ste 3 jaar loop je 10 weken stage, het laatste jaar 20 weken. Natuurlijk zitten Nederlands en rekenen ook in je vakkenpakket.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Lesgeld BOL

  • €1.202,--

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €450,- voor leermiddelen in het eerste leerjaar. Exclusief aanschaf laptop.

Over jou

Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Organisatietalent
Organisatietalent
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld
Probleemoplossend
Probleemoplossend

De praktijk

Als middenkaderfunctionaris infra ben je betrokken bij de bouw en het onderhoud van wegen, water- of spoorwegen, bruggen en ondergrondse netwerken. Je bent bij elke stap in het bouwproces betrokken en hebt met veel verschillende mensen te maken. Je werkt ontwerpen uit, bereidt de uitvoering voor en voert projecten uit. Ook houd je rekening met kosten, planning en kwaliteit. Bij grote bedrijven specialiseer je je meestal; bij kleinere bedrijven zijn je taken breder. Je kunt bijvoorbeeld werken als opzichter, calculator, werkvoorbereider, tekenaar of uitvoerder.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris van € 2.200,- - € 2.300,- bruto per maand.