Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Machinist Grondverzet

Jij houdt van grote machines

Machinist Grondverzet

Grondverzet betekent het verplaatsen van grond. Dat is vaker nodig dan je denkt. Bijvoorbeeld bij de aanleg van nieuwe wegdekken of rioleringssystemen, of het plaatsen van een fundering van een flatgebouw. Op de opleiding Machinist Grondverzet leer jij hoe je de diverse werktuigen bestuurt om grond te verzetten.

Tijdens de opleiding leer je verschillende machines besturen en haalt de daarbij behorende certificaten. Jouw machine is straks jouw belangrijkste tool om je werk goed te doen. Je leert dus ook hoe bijvoorbeeld een graafmachine werkt, hoe je hem onderhoudt en hoe je kleine reparaties uitvoert. Sleuven en bouwputten graven, terreinen egaliseren, grondsanering en baggeren komen aan bod, net als nog vele andere grondverzetwerkzaamheden. Die oefen je volop in de praktijk, want een grondverzetmachine besturen, leer je niet uit een boekje. Natuurlijk krijg je ook veel les over regelgeving en veiligheid.

Zoals bij elke mbo-opleiding krijg jij ook les in standaardvakken als Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast volg je keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in! Ik kom meelopen

• diploma vmbo kader
  • diploma mbo niveau 2

• Roermond - Marathonlaan 4

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Cursusgeld BBL

Ongeveer €300,- exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Probleemoplossend
Technisch inzicht

Jij werkt in woonwijken, havens, industriegebieden, bouwplaatsen of aan de weg. Eigenlijk overal waar grond verplaatst wordt! Jouw werk is afwisselend. De ene dag help je bij het plaatsen van heipalen voor een groot bouwproject, de andere dag verwijder je oud asfalt voor de aanleg van een nieuwe snelweg. Dat doe je soms gewoon overdag, maar ook wel eens op gekke tijdstippen. Werk aan de infrastructuur vindt bijvoorbeeld vaak ’s nachts plaats, zodat het voor zo min mogelijk overlast zorgt. Een ding is zeker: jouw werk ligt aan de basis van vele bijzonder projecten, iets om trots op te zijn! En is er iets mis met je machine, dan fix je het als het even kan zelf. Ook zorg je dat hij in prima conditie blijft. Je houdt altijd de gemaakte uren en houdt je baas of de aannemer op de hoogte.

Startsalaris tussen de € 1.800,- en € 1.900,- bruto per maand

• Bij een paar opleidingen hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen of de samenwerking met het ministerie van Defensie.

• Aanmeldingen worden op volgorde van inschrijving behandeld. Voldoe je aan alle toelatingscriteria en ben je op tijd? Dan word je toegelaten. Het is dus belangrijk je snel en zo volledig mogelijk aan te melden.
    • Voldoe je aan de criteria maar ben je te laat? Dan word je op een wachtlijst gezet. We kijken eerst of je de opleiding op een andere locatie kan volgen. Kan dat niet, dan kun je - als er een plekje vrijkomt - alsnog de opleiding op jouw voorkeurslocatie volgen.
    • Wanneer je op de wachtlijst staat, kun je een loopbaangesprek krijgen. Want misschien is er een andere opleiding die jij ook wel ziet zitten.

• Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.

• Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar debiteuren@rocgilde.nl.