Machinist Grondverzet

Jij houdt van grote machines

Machinist Grondverzet

Grondverzet betekent het verplaatsen van grond. Dat is vaker nodig dan je denkt. Bijvoorbeeld bij de aanleg van nieuwe wegdekken of rioleringssystemen, of het plaatsen van een fundering van een flatgebouw. Op de opleiding Machinist Grondverzet leer jij hoe je de diverse werktuigen bestuurt om grond te verzetten.

Opleiding

Tijdens de opleiding leer je verschillende machines besturen en haalt de daarbij behorende certificaten. Jouw machine is straks jouw belangrijkste tool om je werk goed te doen. Je leert dus ook hoe bijvoorbeeld een graafmachine werkt, hoe je hem onderhoudt en hoe je kleine reparaties uitvoert. Sleuven en bouwputten graven, terreinen egaliseren, grondsanering en baggeren komen aan bod, net als nog vele andere grondverzetwerkzaamheden. Die oefen je volop in de praktijk, want een grondverzetmachine besturen, leer je niet uit een boekje. Natuurlijk krijg je ook veel les over regelgeving en veiligheid.

Zoals bij elke mbo-opleiding krijg jij ook les in standaardvakken als Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast volg je keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma mbo niveau 2

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Marathonlaan 4
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2022-2023:

Cursusgeld BBL

  • 258,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 624,-- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €300,- exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

De praktijk

Jij werkt in woonwijken, havens, industriegebieden, bouwplaatsen of aan de weg. Eigenlijk overal waar grond verplaatst wordt! Jouw werk is afwisselend. De ene dag help je bij het plaatsen van heipalen voor een groot bouwproject, de andere dag verwijder je oud asfalt voor de aanleg van een nieuwe snelweg. Dat doe je soms gewoon overdag, maar ook wel eens op gekke tijdstippen. Werk aan de infrastructuur vindt bijvoorbeeld vaak ’s nachts plaats, zodat het voor zo min mogelijk overlast zorgt. Een ding is zeker: jouw werk ligt aan de basis van vele bijzonder projecten, iets om trots op te zijn! En is er iets mis met je machine, dan fix je het als het even kan zelf. Ook zorg je dat hij in prima conditie blijft. Je houdt altijd de gemaakte uren en houdt je baas of de aannemer op de hoogte.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.950,- en € 2.125,- bruto per maand