Een kastenwand maken? Geen probleem! 

16 dec 2021

De studenten van Gilde Creatie & Design College werken niet alleen met opdrachten vanuit school, maar ook met opdrachten van échte opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Zo heeft basisschool de Driepas uit Echt een aanvraag gedaan of het mogelijk was om een kastenwand te maken bij hen op school. Een kastenwand speciaal om buitenspeelgoed in op te bergen.

 

Welke vakmannen grepen het echte werk aan? Guy Notermans en Ryan Geraads, tweedejaars-studenten van de opleiding interieurbouw niveau 3 in Venlo wisten wel raad met deze opdracht! Ze waren beiden zeer enthousiast en zijn gelijk aan het werk gegaan.

 

Van contact opnemen met de locatie tot de situatie bekijken en samen een ontwerp maken. Dat noemen we nou zelfstandig werken maar ook samenwerken! Hoe nu verder? Van een digitaal 3D ontwerp met het programma SketchUp, een kostenberekening maken, offerte sturen en materiaal bestellen bij de leverancier. Daarnaast is de kastenwand opgebouwd uit losse onderdelen zodat transporteren ook gemakkelijk is.

 

Het resultaat? Een prachtige kastenwand geleverd, gemonteerd én een tevreden klant! Een mooi staaltje vakmanschap geleverd door twee leergierige en enthousiaste studenten die dit project als leerzaam en uitdagend omschreven. Het echte werk!