Kogezelligheid
zoeken in Horst

Welkom in de stad van de champion!

Met 14.000 inwoners lijkt Horst een klein dorp. Toch is het voor de omliggende gemeente hét centrum van de gezelligheid. Met als centrale middelpunt het feestelijke Wilhelminaplein. Cafés als Blok 10 en de Lange organiseren hier regelmatig feesten en evenementen voor jong en oud.

Wist je dat 50% van de champignons in NL uit Horst komen?

Kwestie van geduld

Kom studeren in het dorp waar Rowwen Hèze groot geworden is. Oké, eigenlijk komen ze uit America, maar dat hoort bij dezelfde gemeente. Hier kun je ieder jaar hossen tijdens het Slotconcert, waarmee Rowwen Hèze de tententoer afsluit. Blèr mee op hits als Bestel mar, Auto, vliegtuug en natuurlijk Limburg (kwestie van geduld). Deze klassiekers, bij elke Limburger bekend, doen het niet alleen goed tijdens carnaval, maar zijn ook tijdens een concert garantie voor een feestje. Neem wel je poncho mee, want droog houd je het niet met al dat rondvliegende bier.

1 gemeente, meerdere dorpen

De Gilde Bouwschool staat in het dorp Horst, onderdeel van Horst aan de Maas. Vanuit Venlo ben je binnen 10 minuten op het station en vanuit Eindhoven in een half uurtje. Daarna nog 20 minuutjes met de bus, en je bent op onze opleidingslocatie. Geen zin om te bussen? Een absolute aanrader is een fiets op het station. Onderweg kom je langs verschillende eetgelegenheden. Ideaal om de nodige calorieën op te doen voor, na of tijdens een lange dag op school. Natuurlijk kun je ook gewoon de auto pakken, wel zo snel!

Springend door je studie

Na een dag in de werkplaats of de schoolbanken kun jij wel wat ontspanning gebruiken. Dit doe je bij de verschillende sportclubs en fitnesscentra. Laat wel even je studentenpas zien, want vaak heb je recht op korting. Wil je echt even helemaal los gaan? Dan kun je terecht bij Jump XL. Deze sportschool heeft zijn vloeren en wanden bedekt met trampolines. Al springend kan je trefballen of voetballen in een groep. Wil je liever vette trucks leren? Dat kan! Neem een les en leer alle fijne kneepjes van het trampolinespringen.

Foto's: Foto archief Centrummanagement Horst

Hossen, tollen en suikerspinnen

Het leuke aan studeren in een dorp zijn de gezellige evenementen die jaarlijks worden georganiseerd. En zoals het een Limburgs dorp betaamt, kan carnaval daar natuurlijk niet bij ontbreken. Gehuld in de mooiste creaties paraderen de Horstenaren door de straten. En in tegenstelling tot de Brabantse carnavalsvierder zijn deze kostuums tot in de puntjes verzorgd. Draag je liever gewoon je spijkerbroek? Dan kun jij je vast vermaken op de Horstse Kermis. 2 keer per jaar wordt het centrum gevuld met attracties, suikerspinnen en gezelligheid.

Waar in Horst?

In Horst is er 1 vestiging van Gilde Opleidingen. Deze zit op de Gebroeders Van Doornelaan. Klik hiernaast voor meer info!

Gebroeders Van Doornelaan

5960 AC Horst